Kaszinó – szeresd magad

Az önszeretet fontosságáról biztosan mindenki sokat hallott már, azonban arról már nem olyan biztos, hogy miért is olyan fontos az önszeretet. Itt nem csak arról van szó, hogy saját magunk miatt kell szeretnük magunkat, hanem jóval többről is: azért is kell szretnünk magunkat, hogy másnak a segítségére lehessünk, és hogy mást is tudjunk szeretni, mégpedig minőségi módon!

Hogyan juthatsz odáig?
Az önszeretet persze nem csak úgy jön, hanem kőkemény munka eredménye. Az első és legfontosabb ebben a kontextusban az önelfogadás, vagyis az a folyamat, melynek során képesnek kell lenned arra, hogy akkor is szeretettel viszonyulj önmagadhoz, amikor olyan helyzetben vagy, hogy nem érzed magadat pozícióban: például túl sok időt töltöttél el egy kaszinó székén, vagy éppen egy online kaszinó weboldalán, és pénzt is vesztettél.


Az önelfogadás ilyenkor kiemelten fontos, és nem csak a kaszinó példa esetében, hanem, bármilyen meglepő, de abban az estben is, amikor valamilyen jót cselekedtél: olyan dolgot, amire büszke lehetsz. Ilyenkor nagyon jó, ha meg tudod dícsérni magad, és értékeled azt az erőfeszítést, amit tettél, legyen szó akármilyen kis dologról.
Ha ezeket rendszeresen gyakorlod, akkor meglátod, hogy egy idő után ezek a szokások be fognak épülni a mindennapi rutinodba, és teljesen másképp viszonyulsz majd önmagadhoz is, és változik az önmagadról alkotott képed. Így nem csak magadat, de más embereket is lehetőséged nyílik minőségi módon szeretni. Hajrá!