Hogyan Válasszunk Horgász Krimpelő Fogót?

A horgász krimpelő fogók nélkülözhetetlen eszközök minden horgász számára, aki saját maga szeretné elkészíteni az előkéket és kötéseket. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy biztonságosan és tartósan rögzítsük a drótokat, zsinórokat és egyéb horgászfelszereléseket, biztosítva ezzel a halak sikeres megfogását. De hogyan válasszuk ki a megfelelő horgász krimpelő fogót?

Talán a legfontosabb szempont, hogy a krimpelő fogó markolata illeszkedjen a kezünkbe, kialakítása ergonómikus és csúszásmentes legyen. Hiszen az eszköz arra való, hogy nagyobb erővel tudjunk összeszorítani, összepréselni két anyagot egymással. Ha eközben rossz a markolat, akkor az fárasztóbb, nehézkesebb művelet, mint, ha egy jól kézbe fogható, illeszkedő eszközzel dolgozunk. Ráadásul vannak helyzetek, amikor nedves kézzel kell krimplenünk, ekkor egy jól tervezett, csúszásmentes markolat nagy előnyt, nagyobb biztonságot jelent.

Természetesen az erős, tartós szerkezet és a rozsdamentes acél anyag biztosíthatja, hogy hosszú ideig tudjuk használni a krimpelő fogónkat, még akkor is, ha többször használjuk sós vízes környezetben, ami korrodálhatja a rosszabb minőségű fogókat. A legtöbb gyártó ma már ezeknek a kritériumoknak megfelelően készíti a fogókat.

Ahhoz, hogy tartós használatban hosszú élettartalmú legyen a fogónk, oda kell figyelnünk a karbantartására, tisztítására is. Pár apró lépéssel biztosíthatjuk ezt. Édesvízzel mossuk át  minden használat után, a forgó részeket, izületeket olajozzuk meg, majd töröljük szárazra és a következő használatig tároljuk is száraz helyen.